Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Κλινική Αισθητική Οδοντιατρική ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ
Γεράσιμος Π. Δουβίτσας - Χ. Παξιμαδά-Τσακανίκου

Δεύτερη Έκδοση
Εκδόσεις Ζήτα, 2011

Καλύπτει  θεωρητικά και κλινικά  όλη την  έκταση της  Αισθητικής  Οδοντιατρικής

 • Τεχνικές
 • Υλικά
 • Συντηρητικές αποκαταστάσεις
 • Προσθετικές αποκαταστάσεις
 • Αποκαταστάσεις επί εμφυτευμάτων
 • Αισθητική του περιοδοντίου
 • Ορθοδοντική αισθητική
 • Γναθοπροσωπική Αισθητική
 • Αισθητική μαλακών μορίων

Αντικείμενο έρευνας της αισθητικής  είναι  ο προσδιορισμός  της  έννοιας του ωραίου και της ιδιαίτερης  εμπειρίας που το τελευταίο αυτό προκαλεί  στους  αποδέκτες του.

Κατά τρόπον ανάλογο, ο οδοντίατρος, ασκώντας την  τέχνη του, πρέπει να μην περιορίζεται απλώς  στην αποκατάσταση της βλάβης των δοντιών, αλλά, παράλληλα, να φροντίζει, ώστε η όψη τους να είναι και ωραία.

Ειδικά, μάλιστα ο οδοντίατρος εκείνος ο ποίος ασχολείται με την αισθητική οδοντιατρική, όπως ο  Αν. Καθηγητής  Γεράσιμος Δουβίτσας, ο οποίος με το παρόν τρίτομο πόνημά του «Κλινική Αισθητική Οδοντιατρική», καρπό μακρόχρονης ενδελεχούς έρευνας, μας υπενθυμίζει, με την καλαίσθητη αυτή έκδοσή του, το ιδανικό του καλού εκείνου ασπιδοποιού, που προκάλεσε το ενδιαφέρον του μεγάλου Σωκράτη.

 

Θεοδόσης Πελεγρίνης

Καθηγητής Φιλοσοφίας

Πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών

Λεύκανση των δοντιών ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ
Γεράσιμος Π. Δουβίτσας

Τρίτη Έκδοση
Εκδόσεις Οδοντιατρικό Βήμα, 2008

Κλινική αισθητική οδοντιατρικήΚΛΙΝΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ
Γεράσιμος Π. Δουβίτσας

Πρώτη Έκδοση
Εκδόσεις Ζήτα, 2004

Σχήματος 28Χ21, με χαρτί Illustration, 308 σελίδες, έγχρωμο, Χωρισμένο σε 14 κεφάλαια, που αναφέρονται στη σχέση Αισθητικής και Λεύκανσης των Δοντιών, στην Αναδρομή της Λεύκανσης, στις Οδοντικές Δυσχρωμίες και την Αντιμετώπισή τους, στην Πρόγνωση της Λεύκανσης και στην Προετοιμασία του ασθενή, στη Χημεία και στις Συσκευές της Λεύκανσης, στη Λεύκανση των Ζωντανών Δοντιών στο Σπίτι και στο Ιατρείο, στη Λεύκανση των Απολφων Δοντιών, στη Διατήρηση του Αποτελέσματος και στις Επιπτώσεις της Λεύκανσης, στην Μικροαποτριβή της Αδαμαντίνης και στις Συνδυαστικές Τεχνικές.

Σχήματος 28Χ21, με χαρτί Illustration, 686 σελίδες, έγχρωμο, Χωρισμένο σε 21 κεφάλαια, που αναφέρονται στα Γενικά περί Αισθητικής, στις Βασικές Αρχές της Οδοντικής Αισθητικής, στην Αισθητική του Χαμόγελου, στο Χρώμα των Αισθητικών Αποκαταστάσεων, στο Αισθητικό Οδοντιατρικό Ιστορικό, στα Υλικά των Αισθητικών Αποκαταστάσεων, στην Προστασία του Πολφού, στην Λοξοτόμηση και στην Αδροποίηση της Αδαμαντίνης, στην Συγκόλληση με τους Οδοντικούς Ιστούς, στην Διαμόρφωση-Λείανση-Στίλβωση των Αποκαταστάσεων, στην Αισθητική του Περιοδοντίου, στην Αποκατάσταση των Αυχενικών Περιοχών, των Ομορων και Προστομιακών Επιφανειών, των Καταγμάτων της Μύλης, στην Αλλαγή του Σχήματος των Δοντιών, στις Προληπτικές και Μικροσυντηρητικές Αποκαταστάσεις, στις Αμεσες και Εμμεσες Αποκαταστάσεις Οπισθίων Δοντιών και στην Επιδιόρθωση των Αποκαταστάσεων.

* Σημείωση

Η "Κλινική Αισθητική Οδοντιατρική" καθώς και η "Λεύκανση των δοντιών" εγκρίθηκαν από τον Τομέα Νοσολογίας και Θεραπευτικής και χορηγούνται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 2007, ως κύριο διδακτικό βιβλίο, για το μάθημα της Οδοντικής Χειρουργικής II, στους φοιτητές του Οδοντιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λεύκανση των δοντιών ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ
Γεράσιμος Π. Δουβίτσας

Δεύτερη Έκδοση
Εκδόσεις Μπονοσέλ, 2000

Λεύκανση των δοντιώνΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ
Γεράσιμος Π. Δουβίτσας

Πρώτη Έκδοση
Εκδόσεις Παρισιάνος, 1995

Σχήματος 28Χ21, με χαρτί Illustration, 214 σελίδες, έγχρωμο, χωρισμένο σε 12 κεφάλαια, που αναφέρονται στην Ιστορική Αναδρομή της Λεύκανσης, στις Οδοντικές Δυσχρωμίες, στην Αντιμετώπιση των Δυσχρωμιών, στην Πρόγνωση της Λεύκανσης των Δοντιών, στην Επιλογή και Προετοιμασία τουΑσθενούς, στη Χημεία της Λεύκανσης, στη Λεύκανση των Ζωντανών Δοντιών στο Ιατρείο, στη Λεύκανση των Ζωντανών Δοντιών στο Σπίτι, στη Λεύκανση των Απολφων Δοντιών, στη Διατήρηση του Αποτελέσματος της Λεύκανσης, στις Επιπτώσεις και στη Μικροαποτριβή της Αδαμαντίνης.

Σχήματος 28Χ21, με χαρτί Illustration, 66 σελίδες, έγχρωμο, χωρισμένο σε 11 κεφάλαια, που αναφέρονται στα Αίτια και στους Τύπους των Οδοντικών Δυσχρωμιών, στην Πρόγνωση της Λεύκανση των Δοντιών, στην Μηχανισμό Δράσης των Λευκαντικών Παραγόντων, στις Τεχνικές Λεύκανσης των Δοντιών, στην Διατήρηση του Αποτελέσματος της Λεύκανσης, στις Επιπτώσεις της Λεύκανσης και στη Τεχνική της Μικροαποτριβής της Αδαμαντίνης.

Οδοντική τερηδόνα ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΤΕΡΗΔΟΝΑ
Γεράσιμος Π. Δουβίτσας

Δεύτερη Έκδοση
Εκδόσεις Παρισιάνος, 2005

Οδοντική τερηδόναΟΔΟΝΤΙΚΗ ΤΕΡΗΔΟΝΑ
Γεράσιμος Π. Δουβίτσας

Πρώτη Έκδοση
Εκδόσεις Omni Press, 1992

Η «Οδοντική Τερηδόνα» επανεκδόθηκε, σε Δεύτερη Εκδοση, ανανεωμένο και βελτιωμένο από τις Εκδόσεις Παρισιάνος το 2005.

Σχήματος 24Χ18, με χαρτί Illustration, 241 σελίδες, έγχρωμο, χωρισμένο σε 9 κεφάλαια, που αναφέρονται στην Αιτιολογία, στην Ιστοπαθολογία, στην Κλινική Εικόνα, στην Βιολογική Βαση, στην Επιδημιολογία και στον Ελεγχο της Οδοντικής Τερηδόνας.

* Σημείωση

Η «Οδοντική Τερηδόνα» εγκρίθηκε από τον Τομέα Νοσολογίας και Θεραπευτικής και χορηγείται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνεχώς από την έκδοσή του (1992) και μέχρι σήμερα, ως κύριο διδακτικό βιβλίο, για το μάθημα της Παθολογίας των Σκληρών Οδοντικών Ουσιών, στους φοιτητές του Οδοντιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αισθητική Επανορθωτική Οδοντιατρική ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ
Γεράσιμος Π. Δουβίτσας

Μονογραφία
Ιδία Έκδοση, 1988

Βασικές αρχές εργονομίας και οργάνωσης οδοντιατρείουΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟΥ
Γεράσιμος Π. Δουβίτσας

Ιδία Έκδοση, 1985

Ερευνητική μονογραφία που μελετά την αισθητική των δοντιών και του χαμόγελου, καθώς επίσης και τον ρόλο του οδοντιάτρου στην διασφάλιση, στη βελτίωση και στην δημιουργία της. Σχήματος 24Χ18, με χαρτί Illustration, 135 σελίδων, χωρισμένο σε γενικό και ειδικό μέρος.

Γράφτηκε με τη βοήθεια των συναδέλφων Σ. Παπαδάτου και Χ. Τσιλήρα.Σχήματος 24Χ18, με χαρτί Illustration, χωρισμένο σε 4 μέρη, που αναφέρονται στις Πιέσεις και στους Κινδύνους που ενυπάρχουν στο Οδοντιατρείο, στις Βασικές Αρχές της Εργονομίας, στην Εφαρμογή της Εργονομίας στην Οδοντιατρική, στην Οργάνωση, στη Διαμόρφωση και στον Εξοπλισμό του Οδοντιατρείου.

Οδοντική μορφολογία και εισαγωγή στη σύγκλειση ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΛΕΙΣΗ
Γεράσιμος Π. Δουβίτσας

Δεύτερη Έκδοση
Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, 1994

Οδοντική μορφολογία και εισαγωγή στη σύγκλεισηΟΔΟΝΤΙΚΗ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΛΕΙΣΗ
Γεράσιμος Π. Δουβίτσας

Πρώτη Έκδοση
Εκδόσεις Λίτσας, 1985

Η «Οδοντική Μορφολογία και Εισαγωγή στη Σύγκλειση» επανεκδόθηκε , σε Δεύτερη Εκδοση, ανανεωμένη και βελτιωμένη από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, το 1994.

Σχήματος 24Χ18, με χαρτί Illustration, 276 σελίδες, έγχρωμο, χωρισμένο σε 6 κεφάλαια που αναφέρονται στα Μορφολογικά Στοιχεία των Δοντιών, στη Μορφολογία των Νεογιλών Δοντιών, στη Μορφολογία των Μονίμων Δοντιών, στην Ενδοδοντική Μορφολογία, στα Ανατομικά Στοιχεία της Κροταφογναθικής Διάρθρωσης και της Στοματικής Κοιλότητας, στη Σύγκλειση των Δοντιών και στη Συγκριτική Μορφολογία.

* Σημείωση

Η «Οδοντική Μορφολογία και Εισαγωγή στη Σύγκλειση» εγκρίθηκε από τον Τομέα Οδοντικής Νοσολογίας και Θεραπευτικής και χορηγείται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνεχώς από την έκδοσή του και μέχρι σήμερα, ως κύριο διδακτικό βιβλίο, για το μάθημα της Οδοντικής Μορφολογίας και Εισαγωγής στη Σύγκλειση, στους φοιτητές του Οδοντιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οδοντική χειρουργική ΙΙ ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΙΙ
Γεράσιμος Π. Δουβίτσας, Παναγιώτης Λαγουβάρδος

Εκδόσεις Λίτσας, 1985

Οδοντική χειρουργική ΙΟΔΟΝΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Ι
Γεράσιμος Π. Δουβίτσας, Παναγιώτης Λαγουβάρδος

Εκδόσεις Λίτσας, 1984

Σχήματος 24Χ18, με χαρτί Illustration, 345 σελίδες, έγχρωμο,χωρισμένο σε 10 κεφάλαια, που αναφέρονται στην Αποτριβή-Διάβρωση-Οδοντικές Δυσπλασίες, στα Υλικά Αποκατάστασης Προσθίων Δοντιών, στην Παρασκευή Κοιλοτήτων και στις Τεχνικές Αποκατάστασης Προσθίων Δοντιών, στις Προληπτικές Εμφράξεις Οπών και σχισμών, στις Αποκαταστάσεις με Χρυσό και Κράματα, στη σχέση Οδοντικής Χειρουργικής και Σύγκλεισης, στη σχέση Οδοντικής Χειρουργικής και Περιοδόντιο, στη Βιολογική Βάση της Οδοντικής Χειρουργικής και στα Κριτήρια Ελέγχου των εργασιών της Οδοντικής Χειρουργικής.

Σχήματος 24Χ18, με χαρτί Illustration, 330 σελίδες, έγχρωμο, χωρισμένο σε 11 κεφάλαια, που αναφέρονται στις Οδοντικές Ουσίες, στην Εξέταση-Διάγνωση-Σχέδιο Θεραπείας από τη σκοπιά της Οδοντικής Χειρουργικής, στον Ελεγχο του Χειρουργικού Πεδίου, στην Οδοντική Τερηδόνα, στο Οδοντιατρικό Αμάλγαμα, στην Προστασία του Πολφού, στις Βασικές Αρχές Παρασκευής Κοιλοτήτων και στις Τεχνικές Αποκατάστασης Οπισθίων Δοντιών.

* Σημείωση

Οι δυο παραπάνω τόμοι της Οδοντικής Χειρουργικής εγκρίθηκαν από τον Τομέα Νοσολογίας και Θεραπευτικής και χορηγούνται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνεχώς από την έκδοσή τους (1984-1985) μέχρι σήμερα, ως κύριο διδακτικό βιβλίο για το μάθημα της Οδοντικής Χειρουργικής, στους φοιτητές του Οδοντιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης οι δύο αυτοί τόμοι της Οδοντικής Χειρουργικής εγκρίθηκαν από τον αντίστοιχο Τομέα του Οδοντιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ως διδακτικό βιβλίο για το μάθημα της Οδοντικής Χειρουργικής και χορηγούνται στους φοιτητές από τη περίοδο 1991-1992 μέχρι σήμερα.

Τελευταία Ενημέρωση: 01-10-2017 00:46