Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

leykansi Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν τη σημασία που έχει ένα αισθητικό, ελκυστικό χαμόγελο στην ψυχολογική και συναισθηματική τους κατάσταση, αλλά και στην κοινωνική τους αποδοχή. Στα πλαίσια αυτής της αισθητικής αποδεχόμαστε ως αισθητικά, από άποψη χρώματος, τα λευκά δόντια.

Οι οδοντικές δυσχρωμίες οφείλονται σε πληθώρα παραγόντων που μπορούν να ενσωματωθούν ή και να απορροφηθούν από τους ιστούς των δοντιών κατά την διάπλασή τους ή και μετά την ανατολή τους στη στοματική κοιλότητα, όπως: καφές, τσάϊ, καπνός, αναψυκτικά τύπου colas, τραυματισμοί, απονευρώσεις, γήρανση, παλιές εμφράξεις και διάφορα φάρμακα.

Η πλέον συντηρητική τεχνική απομάκρυνση των δυσχρωμιών από τα δόντια και η απόδοση σ’ αυτά ενός λευκού χρώματος είναι η λεύκανση των δοντιών. Εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις η τεχνική αυτή είναι αποτελεσματική. Η επίτευξη ενός καλού αποτελέσματος διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από τη δομή των δοντιών, την χρησιμοποιούμενη τεχνική και την χρονική διάρκεια.

Οι τεχνικές της λεύκανσης των δοντιών διακρίνονται σ’ αυτές που εφαρμόζονται στο ιατρείο, με ή χωρίς τη βοήθεια μια φωτεινής πηγής και σ’ αυτές που εφαρμόζονται στο σπίτι από το ίδιο το άτομο, με τη βοήθεια ενός ατομικού νάρθηκα και την επίβλεψη του οδοντιάτρου.

Οι χρησιμοποιούμενοι λευκαντικοί παράγοντες είναι:

  • Για την λεύκανση στο ιατρείο το υπεροξείδιο του υδρογόνου 20 – 35%.
  • Για το σπίτι το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου 10, 16 και 22%.

Ανεξάρτητα από την εφαρμοζόμενη τεχνική η διαδικασία της λεύκανσης είναι μια απόλυτα καθιερωμένη και ασφαλής κλινική οδοντιατρική πράξη, που η σωστή εφαρμογή της δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στους σκληρούς και μαλακούς ιστούς της στοματικής κοιλότητας. Η ευαισθησία στο κρύο ή στο ζεστό που παρατηρείται σε ορισμένες περιπτώσεις είναι εντελώς προσωρινή και υποχωρεί μετά από μερικές ώρες.

Το αποτέλεσμα της λεύκανσης δεν διαρκεί επ’ αόριστον. Συνήθως διαρκεί μέχρι τρία χρόνια. Πλην όμως με τη συστηματική, ανά εξάμηνο, χορήγηση αναμνηστικών δόσεων στο σπίτι, μπορούμε να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα αυτό μέχρι και πέντε χρόνια.

Τελευταία Ενημέρωση: 01-10-2017 00:46